Question Bank – C Programming

Presented By IngenuityDias http://www.ingenuitydias.com/2016/08/question-bank-c-programming.html

1. We can insert pre written code in a C program by using

  1.         #read
  2.         #get
  3.         #include
  4.         #put

Answer: Option 3

2. Difference between calloc() and malloc()

  1.     calloc() takes a single argument while malloc() needs two arguments
  2.     malloc() takes a single argument while calloc() needs two arguments
  3.     malloc() initializes the allocated memory to ZERO
  4.     calloc() initializes the allocated memory to NULL

Answer: Option 2

3. The first expression in a for loop is

  1.         Step value of loop
  2.         Value of the counter variable
  3.         Any of above
  4.         None of above

Answer: Option 2

4. Exit() is same as return

  1.     TRUE
  2.     FALSE

Answer: Option 2

Common C Questions
C Programming Frequently Asked Interview Questions
C Programming Questions for Job Interview

5. Break statement is used for

  1.         Quit a program
  2.         Quit the current iteration
  3.         Both of above
  4.         None of above

Answer: Option 2

6. Due to variable scope in c

  1.         Variables created in a function cannot be used another function
  2.         Variables created in a function can be used in another function
  3.         Variables created in a function can only be used in the main function
  4.         None of above

Answer: Option 1

7. What will be the output of following program
    #include
    main()
    {
    int x,y = 10;
    x = y * NULL;
    printf(\"%d\",x);
    }

  1.         error
  2.         0
  3.         10
  4.         Garbage value

Answer: Option 2

8. calloc() belongs to which library

  1.     stdlib.h
  2.     malloc.h
  3.     calloc.h
  4.     None of above

Answer: Option 1

9. If include files can be nested

  1.     Yes
  2.     No

Answer: Option 1

10. Which of the following below is/are valid C keywords

  1.     integer
  2.     int
  3.     null
  4.     none of above

Answer: Option 2

CONTINUE READING »

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s