Java Question Bank Objective Q&A

Presented By IngenuityDias http://www.ingenuitydias.com/2016/09/java-question-bank-objective-q.html

Java Question Bank Objective Q&A IngenuityDias

Here we have collected frequently asked question in job interviews.We have chosen Java as our readers choice.You will find these helpful.We encourage our Readers to send in their suggestion.

If readers want to add something or explain the answers please send us mail at info@ingenuitydias.com  mentioning Question number.If you think some answers are not suitable please lets know.We will do our best to enhance content quality on our Blog. 

C Question Bank
Embedded C Question Bank
Embedded Systems for Engineering freshers Basics Guide

1. Which class cannot be subclassed (or extended) in java?

  1. abstract class
  2. parent class
  3. Final class
  4. None of above

Answer: 3

2. Can we declare abstract static method

  1. Yes
  2. No

Answer: 2

3. pow () is associated with which class

  1. Math class
  2. Input stream class
  3. Object class
  4. None of above

Answer: 1

4. Program which executes applet is known as

  1. applet engine
  2. virtual machine
  3. JVM
  4. None of above

Answer: 1

5. Suspend thread can be revived by using

  1. start() method
  2. Suspend() method
  3. resume() method
  4. yield() method

Answer: 3

6. Runnable is

  1. Class
  2. Method
  3. Variable
  4. Interface

Answer: 4

7. Which collection class associates values witch keys, and orders the keys according to their natural order

  1. java.util.HashSet
  2. java.util.LinkedList
  3. java.util.TreeMap
  4. java.util.SortedSet

Answer: 3

8. Which method is used to perform DML statements in JDBC

  1. execute()
  2. executeUpdate()
  3. executeQuery()
  4. None of above

Answer: 2

9. Which of the following statements about arrays is syntactically wrong

  1. arrayName[] p = new arrayName[5];
  2. arrayName p[5];
  3. arrayName[] p [];
  4. arrayName p[][] = new arrayName[2][];

Answer: 2

10. Session beans are created by the client submitting the query to the database

  1. True
  2. False

Answer: 1

CONTINUE READING »

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s