C Programming – Data Structure Interview Questions Answer

Presented By IngenuityDias http://www.ingenuitydias.com/2016/11/c-programming-data-structure-interview.html

We have started series of C programming Q&A for job interview for freshers.Computer / IT Engineering Professionals and Students alike will be benefited.We recommend our user to go through previous post to enhance their knowledge and increase their work productivity and skill ratings at their Job.



We encourage our readers to provide feedback and ask question if required. Readers can also add Explanation, if  required for individual question please use our contact form or sends us mail mentioning topic and question number. We will publish it after review. We have tried our best to avoid any errors/ misprints,but if found by our readers please let us know.You can reach us at info@ingenuitydias.com

1. Which is problem oriented language

  1. BASIC
  2. PL/I
  3. FORTRAN
  4. none of above

Answer: 4


2. Which is ALGOL based simulation language

  1. FORTRAN
  2. SIMSCRIPT
  3. GASP IV
  4. none of above

Answer: 2

3. Which data structure is needed to convert infix notations to postfix notations

  1. linear list
  2. tree
  3. stack
  4. queue

Answer: 3

4. Repeated execution of simple computation may cause compounding of

  1. round off errors
  2. syntax errors
  3. run time errors
  4. logic errors

Answer: 1

5. Deletion from one end and insertion from other end is

  1. stack
  2. branch
  3. tree
  4. queue

Answer: 4

6. Which statement we should ignore in structure programming

  1. WHILE-DO
  2. GO-TO
  3. IT-ELSE
  4. SWITCH

Answer: 2

7. In C how many parameters can passed to a function

  1. 2
  2. 5
  3. 10
  4. as many as defined in function definition

Answer: 4

8. minimum number of stacks of size n required to implement a queue of size n

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four

Answer: 2

9. Preorder is

  1. depth first order
  2. breadth first order
  3. topological order
  4. linear order

Answer: 1

CONTINUE READING »

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s